Årsberetninger

Female Oxygen © Copyright

Årsberetning 2011

Årsberetning fra Female Oxygen for hele det madammens år 2011 og en god sjat af 2012

 

Female Oxygen har i 2011 og i første halvdel af 2012 fortsat den linje som vi lagde i 2010. Det handler om Funny Fundraising. Dvs om at skabe synlighed og samle penge ind til homo- og transseksuelle i de dele af verden, hvor livet er meget svært, og hvor vi kan gøre en forskel. Men det var samtidig vigtigt for os, at det blev et sjovt og festligt. Funny Fundraising kaldte vi det.

 

2011 var konsolideringens år. Vi fandt ud af, hvor mange arrangementer vi kunne afvikle og hvordan denne afvikling skulle foregå, så det lever op til de kvaliteter og værdier, som vi gerne vil associeres med.Vi fandt ud af, at vi kan afvikle to store fester om året, og fra 2012 et prideoptog og et julearrangement. Hvis vi skal skrue op for aktiviteterne, kræver det en større indsats fra flere frivillige.

 

 

 

TAK TIL JER!

Vi er meget glade for at 736 er med i gruppen på Facebook. Tak for det. Jo flere, der er med her, des mere kan vi spare i anden annoncering. Tak til alle jer, der mødte op som frivillige, sørgede for musik, samlede ind og deltog i løjerne i 2011 og første halvdel af 2012.

Female Oxygens arrangementer i 2011 og første halvdel af 2012

 

Urgent Uganda. Overskuddet var på 11.000 kr, men vi valgte at sende 14.574 kr. til Farug i Uganda til brug for nye computere, så de kunne holde forbindelsen til omverdenen. Freedom and Roam Uganda (FARUG) er en lesbisk, biseksuel, transseksuel women’s rights organization I Uganda, der arbejder for at skabe synlighed og sikre lesbiskes rettigheder. På grund af den fare, som homoseksuelle lever i, har FARUG flyttet adresse en gang om året i de sidste fire år.

 

Ud af tågen – støttefest for lesbiske på Færøerne. Lesbiske på Færøerne har ikke de samme rettigheder, som danske lesbiske har. Det er et lille samfund, hvor der indtil for nylig ikke var noget synligt homomiljø. Der er intet oplysningsmateriale om lesbiske og lesbisk liv på færøsk. Derfor samlede I 17.900 kr. sammen den 4. november. Pengene går til informationsmateriale til skoleklasser på Færøerne om lesbiske.

 

Female Oxygens julehyggebazar. Den 18. december åbnede vi dørene for et godt glas gløgg og en god historie. Vi fortalte om shelteret i Indien, Female Oxygens første projekt. Desværre måtte vores vores very special guest, Mandu, der lige var kommet hjem fra Beijing, melde afbud på grund af et uheld. Men hun havde doneret overskuddet fra en auktion over en af sine håndlavede piber til LGBT Beijing. Kineserne er pjattede med smukke piber, så den gik for 25.000 kroner! Men Brita forsøgte at gengive Mandus ord, så godt hun kunne og så viste vi film fra overrækkelsen. Desuden var der salg af Petersens Tegls smukke sten til fordel for shelteret. Den organisation, vi støtter hedder Vikalp. Vi samler ind til, at de kan udvide shelteret. Juleindsamlingen gav 26.650 kr. I alt er der nu samlet 60.000 kr.ind gennem Mette Lorentzens fundraising.

 

Serbia in disguise – støttefest til fordel for lesbiske i Serbien holdt vi den 2. juni her i 2012. Serbien er et land, der søger om optagelse i EU, men som er langt fra Eu’s idealer om lige ret for alle. Serbien er nemlig et land, hvor det er svært at få lov til at være den man er, og hvor kvinder må skjule deres kærlighed til andre kvinder. Mange lesbiske i Serbien er tvunget til at bo hjemme hos deres homofobiske forældre eller dele et værelse med en veninde, fordi de ikke har råd til at bo for sig selv. Et lesbisk liv i Serbien er tit lig med et ensomt liv, hvis du ikke lige bor i Novi Sad eller Beograd, der er de eneste to byer i Serbien, hvor der findes lesbiske grupper. Overskuddet fra festen den 2. juni blev på 20.471 kroner. Pengene går til, at lesbiske fra små byer kan deltage i en kulturfestival i Novi Sad, til et halvt års drift af en rådgivningstelefon og emailtjeneste og endelig til informationsmateriale om rådgivning af lesbiske og om lesbiske generelt. I kan finde den fuldstændige beskrivelse på vores hjemmeside. Lepa i Serbien har skrevet dette til os alle: "It was a sisterly joy to collaborate with you, THANK YOU for this experience and support and attention we receive from you."

 

Og så var der jo priden, hvor Female Oxygen for første gang rullede afsted med banner, Cerutta, Dogoodowitz og alle de andre. Til lejligheden havde vi bl.a. kreeret spillet ”Rundt på Dansegulvet med Female Oxygen”. Det er bestemt ikke sidste gang, vi er at finde i optoget og forhåbentlig er I med os igen. Vi er allerede i gang med at tænke over, hvordan vi kan forvilde os ud i mere skæg og ballade til næste år.

 

Kærlig hilsen

 

Annie, Charlotte, Mette L, Cristina, Jeanni, Krisser, Gitte, Brita, og Mette T

Resten af 2012

Vi har en ambition om at få flere fantastiske frivillige knyttet til Female Oxygen, og vi arbejder på at finde ud af, hvordan samarbejdet skal foregå. Vi forsøgte at lave en frivillig aften, men tilslutningen var for lille, vi overvejer nu, hvad næste skridt skal være.

Vores driftsbeholdning er nu ved at være på 10.000 kr. Det er lige i underkanten. Vi har som mål at have en kassebeholdning på 15.000 kr. Derfor vil vi til næste fest beholde 5.000 af overskuddet, så vi fortsat kan afvikle arrangementer

Vi udvider hjemmesiden med links til dokumentarudsendelser

Vi vil i 2013 overveje, hvordan vi kan fundraise på anden vis, så vi kan samle flere penge ind.

 

 

 

Årsberetning fra 2010

 

Female Oxygen siger tusinde tak for jeres hjælp og ikke mindst for jeres generøse støtte, som uden overdrivelse har gjort en verden til forskel for mange mennesker rundt om i verden. Her kommer et lille tilbageblik på den forgangne tid.

 

Funny fundraising

Female Oxygen kom til verden i efteråret 2009 efter en fantastisk sommer med World Outgames. Vi stod tilbage med følelsen af, at en hel verden var kommet til København, og at vores syn på livet havde ændret sig for altid. Vi fik for første gang ”face to face” kontakt med homo- og transseksuelle fra alle dele af verden. Fra dele af verden, hvor livet som homo det meste af tiden er en lang fest, og fra andre dele af verden, hvor livet som homo kan være et spørgsmål om liv og død. Vi besluttede os for at fortsætte arbejdet med at skabe synlighed og samle penge ind til homo- og transseksuelle i de dele af verden, hvor livet er meget svært, og hvor vi kan gøre en forskel. Men det var samtidig vigtigt for os, at det blev et sjovt og festligt. Funny Fundraising kaldte vi det.

 

 

Bollywood og Baboushka

Vi var selvfølgelig super optimistiske og placerede vores første ”Bollywood” støttefest i en betoncykelkælder under noget vand et sted langt ude på Amager. Men I fandt alligevel frem til os og den hellige ko. I sørgede for et flot overskud på 15.000 kr. som vi fluks sendte til en støvet landsby i Gujarat i Indien, hvor der ligger et krisecenter for udsatte homo- bi- og transpersoner. Kort tid efter rejste Mette L. fra arrangørgruppen og Birgitte Munck Eriksen med mange års erfaring i NGO-arbejde for egen regning ud for at besigtige krisecenteret. I april kunne vi så invitere til kaffe, brunch og lesbiske historier fra Indien på Løve’s Bogcafé.

 

I januar holdt vi Baboushka in the dark fest i Bøssehuset med besøg fra Skt. Petersborg, Mandu’s Borsch, vodka i stride strømme og russiske skåltaler. Som noget nyt havde vi opfundet ”dansebabushkaer”, der kunne bydes op til dans hele aftenen. Overskuddet gik blandt andet til at skabe et netværk med de lesbiske i Skt. Petersborg.

 

 

Mi a go a bashment

Dansen fortsatte ind i efteråret, hvor vi endnu en gang tog til de varme lande, nærmere bestemt “Mi a go a bashment” – Jamaican reggaeparty mod hatecrimes. Jamaica har ry for at være et af de mest homofobe samfund i verden. Hate crimes som ”corrective rape” mod lesbiske er udbredt. Denne gang var I virkelig generøse, og vi kunne sende næsten 22.000 til et interviewprojekt, der sætter spot på den virkelighed, lesbiske lever i på Jamaica. Aktivist Kemone Brown skrev denne tak til jer: "This is more than encouragement! Its support that will make the project a huge succes and I just look forward to completing it and making everyone realize how much it was worth it. I am truly grateful as I am sure all the women who shared their stories will be. Thank you. Thank you. Thank you so so much to everyone that made it possible!"

 

 

Vi sluttede 2010 af på VELA en kold decembersøndag næsten hvor vi startede. Nemlig tilbage til den støvede landsby i Gujarat, hvor der stadig mangler penge til udvidelsen af krisecenteret. Takket være Petersen Tegl er vi nu blevet de glade ejere af 1500 juniormursten med hinditryk. Vi pakkede murstenene ind i gløgg og masser af kærlig julestemning i samarbejde med VELA og solgte dem for 50 kr.pr. styk. Vi kan godt afsløre, at vi stadig har et par sten tilbage – de er fantastiske som bordskånere.

 

 

Tak

Som I har kunnet læse i det seneste Out and About er Female Oxygen – sammen med mange andre fremragende mennesker – blevet nomineret til CGLCC’s aktivistpris (Læs mere på http://www.out-and-about.dk/visnyhed.asp?id=2399). Vi er selvfølgelig meget beærede over nomineringen. En sådan nominering er med til at skabe synlighed om homoseksuelles rettigheder i Indien, i Rusland, på Jamaica, i Uganda og mange andre steder i verden. Samtidig vil vi gerne understrege, at vi intet kan gøre uden jer! Det er derfor også jeres nominering! Vi sender hermed nomineringen videre til alle de frivillige, der i 2010 pyntede op, bar kasser, stod i døren, stod bag baren og pakkede musikken ned, mens solen stod op. Vi sender også nomineringen videre til de dj’s, der spillede gratis og til de kokke, der købte ind og lavede mad. Endelig sender vi nomineringen videre til alle jer, der mødte op, spiste romkugler, drak vodka og rom, festede med os og havde ondt i hovedet dagen efter. Til alle jer – tak fordi I gør en forskel ved at støtte projekterne, så generøst som I gør.