Equador

Female Oxygen © Copyright

STØTTEFEST FOR LESBISKE I EQUADOR

 

Den 3. november 2012 slog Female Oxygen dørene op til en brag af en fest, som indbragte et kanonoverskud på ca. 30.000 kr til OEML i Equador.

 

The Ecuadorian Lesbian Women´s Organization – OEML was in founded in 2002 with the auspice of UNIFEM. They obtained legal status on April, 2003, through Resolution No. 548, issued by the National Women´s Council-CONAMU.

TAK til vores sponsorer

Løgismose

Grand Teater og Bio

Oscar Bar og Café

Laundromat Cafe, Århusgade 38

Charlotte Haslund

Simona Abdallah

Støt OEML i Equador

 

Hvad støtter vi?

OEML har bedt om støtte til to workshops for lesbiske. Dels en workshop for unge, dels en workshop for lesbiske over 45 år. På workshoppen skal de finde styrke i at mødes, tale og få et netværk. De skal også kende deres rettigheder, så de bedre kan klare sig i forhold til deres familier. OEML fortæller dem, hvad, hvad de kan gøre, hvis deres rettigheder ikke bliver respekteret.

 

Workshoppen for de unge bliver holdt på et tidspunkt, hvor det er muligt for dem at deltage uden at de skal have deres fars tilladelse. For eksempel bliver de lagt i forlængelse af deres daglige gøremål, hvad enten det er arbejde eller er under uddannelse.

Tak

Tusind tak til Frescia og Karen vores kommunikationsofficerer, tusind tak til vores tre storspillende dj’s: Lotte E, Minna og Krisser. Tusind tak til vores utrættelige og storslidende kokke for en fantastisk middag, innovativ tak til vores vulkanvulvabygger Ninna, vores frivillige i døren og ved spillene og ildgøgleren. Og en ekstra stor tak til vores generøse sponsorer. Sidst men absolut ikke mindst: En million tak til alle jer, der kom, festede, skålede, spillede lotteri, bordtennis og golf og fyldte Huset med glad energi

Regnskabets time!

 

Overskuddet fra festen: 30.148,50. Vi har fået 750 kr. indsat på vores konto i støttebeløb til vores slunkne kasse, dvs. vi kan trække 4250 kr. fra festen til drift. Vi kan altså sende 25998,50 kr. til Ecuador.

 

Vi trækker lod om flotte sponsorgaver

LESBISK I EQUADOR

I 1997 blev homoseksualitet legalt. Rettigheden til at leve som homoseksuel blev slået fast i forfatningen. Lesbiske kan tilmed indgå registreret partnerskabus.

Kulturen, familieværdierne og frem for alt religionen er ikke fulgt med lovgivningen. Equador er et religiøst land, præget af den katolske og den evangeliske kirke (samme kirke som i Uganda). Homofobien blomstrer i bedste velgående i dagligdagen.

Har familierne penge,kan de sende deres døtre på en afvænningsklinik. På klinikken kan man blive afvænnet for stofmisbrug og eller for homoseksualitet. Alle klinikkerne er privatejede og en del af dem er illegale, så det er svært at sige, hvor mange der rent faktisk er. Har familierne ikke penge, risikerer hun at blive voldtaget (correctve rape) af brødre eller venner af familien. Hun risikerer at blive kørt til en anden by, så hun bliver isoleret fra kæreste og netværk. Eller hun bliver smidt ud hjemmefra. Nogle lesbiske bliver prostitueret for at kunne få mad på bordet.